
IMPLANTATBEHANDLING
Vi kan hjælpe dig med en implantatløsning hvis du mangler én eller flere tænder.
Inden behandlingen kommer du til en snak og en grundig forundersøgelse hos os. Her kan vi med bl.a. røntgen få en idé om, hvordan din kæbe er bygget op. I forhold til plads/afstand til nabotænders rødder og andre vitale strukturer som følenerver og bihuler. Her får vi også et overblik, der giver os viden om der evt. skal opbygges knogle inden der kan laves implantat. Er dette tilfældet vil vi på klinikken have et knogletransplantat under selve behandlingen.
Det er også vigtigt at vi har sikret os sunde tilstande i din mundhule inden implantatbehandlingen går i gang.
Et implantat er en lille skrue, – oftets i titanium, der skal erstatte din tands rod. På denne skrue bliver der sat en krone bygget af porcelæn eller guld/finér.
Skruen isættes din kæbeknogle i den udstrækning, der er nødvendig for at kunne holde til at blive tygget med.
Der kan også laves implantatløsninger der gør at din protese/dit gebis sidder bedre fast i munden.
Den store fordel ved et implantat er, at dine nabotænder slet ikke bliver påvirkede af behandlingen. Endvidere er skruen også med til at bevare din kæbeknogle så denne ikke bliver mindre/svinder ind. Kæbens knogle holdes nemlig i højden/bredden af dine tænder.
Hygiejnen omkring et implantat skal altid være i top. De små fibre der normalt er omkring en tand er nemlig ikke til stede omkring et implantat. Hvilket betyder der ikke er den hjælp fra din krop til at bekæmpe bakterier, som man har naturligt omkring en tand. Du bliver altid instrueret i optimal hygiejne og får hjælpemidler af os til dit normale eftersyn.
Selve behandlingen foregår smertefrit under lokalbedøvelse. Først laver vi et lille hul der, hvor skruen skal sidde. Dernæst er der en helingsperiode. Under helingen er det vigtigt, at du opretholder en god mundhygiejne, vi viser dig selvfølgelig hvordan. Dernæst fremstilles krone/broen/protesen, der skal være den synlige del i din mund.
Regelmæssige kontroller af implantatet sker i forbindelse med din normale undersøgelse og ind i mellem tager vi også røntgenbillede for at holde godt øje med skruens tilpasning til din knogle.
Der er altid en risiko i forbindelse med en behandling.
I nogle tilfælde vil implantatet ikke sætte sig ordentligt fast. Det kan skyldes, at belastningen har været for stor eller at der har været tandkødsbetændelse/gingivittis under helingsperioden.
Implantatet skal i dette tilfælde fjernes og efter en periode med opheling kan vi isætte et nyt implantat. Er du ryger viser undersøgelser at der er større risiko for at dit implantet mistes end ved ikke-rygere. Grunden hertil er at tobak forsinker helingen. Dette gælder generelt for hele kroppen.
Man kan også på et senere tidspunk få tandkødsbetændelse/gingivittis omkring et implantat. Her er det vigtigt, at der bliver sat hurtigt ind i form af en tandrensning, så betændelsen ikke medfører, at knoglen, der holder implantatet, bliver påvirket. Går du til regelmæssige eftersyn og får foretaget tandrensninger efter de behov dine tænder har kan en sådan risiko minimeres.
Der kan også ske traume på en implantatkrone. I mange tilfælde kan dette repareres. Er kronedelen gået løs kan denne re-cementeres eller limes på igen. I nogle tilfælde må der fremstilles en ny krone.
KONTAKT OS
“Jeg har gået hos Mads i flere år og har fået lavet både små og store behandlinger. Altid med tilfredsstillende resultat. Varmeste anbefalinger herfra”.
Kenneth Grønne, Silkeborg
“Kristina er verdens bedste tandlæge. Hun er yderst kompetent. Jeg har altid været helt tryg i hendes hænder og meget tilfreds med behandlingerne. Kan kun give hende mine bedste anbefalinger”.
Caroline Bjerre, Vejle
“Efter flytning til Midtjylland kom jeg i kontakt med Tandlæge Mads Bojer. Det har gjort en verden til forskel for mig og mit smil. Jeg havde været uheldig med mine fortænder efter fald, og det fiksede Mads professionelt med nye kroner. Jeg kan varmt anbefale Tandlæge Mads Bojer, og glæder mig meget til at komme i Mads og Kristina’s klinik i Ikast.”
Birthe Nørgaard