PLASTBEHANDLING


Vi anvender plast/komposit-plast som førstevalg når en tand skal bygges op.
En tand kan have behov for en fyldning efter eksempelvis et hul/carieslæsion eller en tandfraktur fx efter et traume/en tandskade. En tand kan også have behov for en fyldning for at stabilisere den. Fx. hvis den får en revne/infraktion, der medfører en risiko for, at tanden vil knække. Her bruges plastfyldningen til at mindske risikoen for at tanden knækker på en kompleks måde dvs. en måde hvorpå den kan være mere besværlig at genopbygge eller en måde hvorpå tandens nerve bliver påvirket i en sådan grad at der trænger bakterier dybt ind i tanden. Ved bakteriel indtrængen i nerven påvirkes tanden ofte i en sådan grad at den må rodbehandles for at kunne bevares. Behandlingen af tandrevner/infraktioner lægger vi stor vægt på hos os, da vi har erfaring med at netop disse revner/infraktioner kan være lumske og medføre bekostelige udgifter hvis de ikke behandles i tide. Også selvom du ikke har et hul/caries i tanden.
Vi registrerer om du har revner/infraktioner i dine tænder ved hver undersøgelse og du bliver også altid informeret herom.

Ved særligt cariesaktive, anvender vi ind i mellen en plasttype, Glasionomer, der indeholder fluorid. Dette gør vi i et forsøg på at hjælpe tanden til at hele. Denne type fyldning bruger vi som midlertidig fyldning, hvor vi i en periode, – ofte 6 måneder, holder øje med, om tanden reagerer positiv. I langt de fleste tilfælde ser vi et godt resultat herpå, og tanden kan efterfølgende fyldes med en permanent almindelig fyldning.
Er carieslæsionen/hullet meget tæt på nerven, kan der ligeledes ilægges et depot af materiale tæt ved tandens nerve kaldet calciumhydroxi. Dette hjælper nerven til at hele efter en bakteriel påvirkning.

Valget af plasttypen afhænger af flere faktorer. Der lægges vægt på, at den i kindtandsområdet skal kunne holde til at tygge med. I fortandsområdet er æstetikken en vigtig faktor.
Alle vores materialer beror på langtidsstudier, og er testet i fx. holdbarhed og binding.
Vi vælger kun de aller bedste materialer.

Vi gør os altid stor umage med at dine plastfyldninger skal være holdbare og se naturlige ud.

Læs om alle vores behandlinger

KONTAKT OS